iHair +36 30 526 5672

Тони екстензии на коса, но каде и колку?

пишува Питер Јухас потоа 26 јануари 2020 година

India nagyjából 1,2 milliárd lelket számlál, ebből körülbelül 550 millió nő. A népesség 70 százaléka Hindu vallású.

A Tirumalai Templom, ahova éves szinten 20 millió nő látogat el, és vágatja le ott helyben a haját, körülbelül 500 tonnát évente.

Ez átszámolva 500 ezer kilogramm haj. Az általánosan elterjedt 100 grammos hajhosszabbítással számolva ez fejre elegendő hajhosszabbítás.

A városban és környékén borbélyszalonok százai vannak, akik a gyors hajvágásra szakosodtak. A cél: megszabadítani a nőt a hajától, majd kopaszra borotválni a "felesleget".

De miért vágatja le évente minimum 20 millió zarándok nő a haját? Ráadásul teljesen ingyen?

A válasz: szakrális (vallási) alapokon nyugvó karitatív okból. A levágott hajakból befolyó (éves szinten körülbelül 21 millió $, azaz 6,2 milliárd Forint körüli összeget) éhezőknek, kórházaknak és iskoláknak adományozzák.

tirupati-templom

A nagy félrevezetés

Első körben a hajakat az Indiaiak füstölik, tisztítják, óriási méretű medencékben, és csarnokokban. Ezt követi az árverés. Ezeket a hajakat NEM LEHET MEGVÁSÁROLNI közvetlenül tőlük, elsősorban $ milliomos kínai és japán üzletemberek tudják megvenni, aukciókon.

Regisztrálni kell az aukcióra, a tirumala.org weboldalon, azután eljön az árverés napja, ahol olyan személyeket nem látnak szívesen, akiknek nincs a zsebükben 1 millió $ készpénz (~300 millió forint).

Így tehát itt meg is dőlt az az állítás, hogy Európába, közvetlenül Indiai templomokból hozatják be kiskereskedők a hajaikat!

indiai szűz hajak tresszelve

A szűz haj

A tonnánként felvásárolt vonat-vagonnyi hajakat az üzletemberek átszállítják (lényegében 99%-ban közvetlenül Kínába). Itt dől meg a második állítás, mellyel gyakran találkozunk, hiszen Kína a legolcsóbb munkaerő, egyértelmű hogy első körben az átszállított tonnányi hajakat Kínai olcsó munkaerők fogják a kezükbe venni, a további feldolgozás végett! Így az Európában kapható akármilyen nevű és kinézetű és csomagolású hajaknál 100 copfból 99 egészen biztosan "járt" Kínában.

Magyarországon számtalan a félrevezetés a hajak származásáról, sőt gyakran még az Európai kiskereskedő is elhiszi, hogy a Kínai nagykerből Brazil hajat vásárolt.

Kínai póthaj felgoldozó üzem

Szelektálás első lépésben...

A Kínai üzemcsarnokokba érkezett hajat további fertőtlenítési folyamatokon viszik keresztül, de ezeket a hajakat voltaképpen eredeti, szűz állapotukban tartják, nem károsítják. Minthogy nincs két egyforma ember, így két egyforma minőségű haj sincs. A legjobb minőségű hajakat kiválogatják és további kezelésnek nem vetik alá, ezek lesznek a szűz hajak, amit copfonként exportálnak a világ országaiba.

A kevésbé jó (másodosztályú) hajakat kémiai kezelésnek, és festésnek vetik alá. A kezelés során eltávolítanak egy felső réteget is a haj szerkezetéből, de a hajszálak irányán nem változtatnak, egyező szálirányúak a hajak.

A leggyengébb - és legolcsóbban eladható hajaknál - még a hajszál iránya is változhat, mely jóval rövidebb viselési időt tesz lehetővé, viszont olcsó!

A harmadosztályú hajra is van kereslet!

Mint ahogyan nem mindenki jár Bentley-vel, sokan boldogak egy jóval olcsóbb kategóriájú autóval, így mind a másod (vegykezelt, festett, szilikonozott, szálirányos), mind a harmad (vegykezelt, festett, szilikonozott, vegyes szálirányú) osztályú hajak is nagyon népszerűek a világon. Olcsóbbak, de természetesen jóval rövidebb ideig hordhatóak.

... És hát lássuk be, nem mindenkinek van szüksége és pénze a legdrágább hajra, főleg ha első póthaját rakatja fel, és még abban sem biztos, hogy sokáig szeretné-e majd hordani?

Akik azonban a legmagasabb minőséget keresik, a legtöbbször átveréssel találkoznak, de erről következő cikkünkben írok bővebben.

(ha érdekel, hogyan verik át emberek ezreit naponta a simlis "póthaj kereskedők", íratkozz fel a messenger üzeneteinkre

Legyen szép napod! :)

мислења

Забележете дека коментарите мора да бидат прифатени пред да бидат објавени


ПОДВИД НА ТОП